Personal,  TravelsByLynn

Travelwish for 2019 | TravelsByLynn

Voor mijn reizen had ik altijd voorgenomen om elk jaar een andere plek te bezoeken. Ook al is het maar een andere plaats in Duitsland, een land waar ik al veel plaatsen van heb gezien. Een voornemen die ik al een aantal jaar breek. Vorig jaar ging ik op vakantie naar Parijs (voor de derde keer) en begin januari zat ik in Londen (voor de derde keer). Toch blijven er altijd nog droombestemmingen op mijn lijstje staan en is er dit jaar een nieuwe bestemming bijgekomen.

Het bezoeken van filmlocaties voelt altijd als iets bijzonders. Het lijkt voor even net alsof de serie tot leven komt. Al eerder stuitte een vriendinnetje en ik op het kantoor uit ‘The Blind Banker’ van de Sherlock serie. Naast het geplande Bakerstreet bezoekje natuurlijk. Op dit moment ben ik de serie Merlin aan het bingen. Een Britse fantasy serie met vijf seizoenen. Erg late to the party want als je de serie bekijkt kun je aan de kwaliteit van de beelden zien dat de serie al een aantal jaren oud is. Maar dankzij ome Netflix zit ik elke avond lekker te genieten van de magische wereld van Merlin.

Afbeeldingsresultaat voor Château de Pierrefonds

Bron. Château de Pierrefonds

Aangezien de serie uit Engeland komt, nam ik aan dat het kasteel daar ook te vinden was. Het kasteel leek mij namelijk leuk om te bezoeken. De ruimtes zijn (als dat niet weer locaties zijn in de studio zoals bij sommige series) simpel, maar elegant, en hebben die typische karakteristieke elementen uit de Middeleeuwen. Vooral het middenplein heeft iets meer charme dan je van een normaal kasteel verwacht. Daarnaast is de omgeving ook prachtig (als dat opnieuw ook niet weer ergens anders is). Even Google raadplegen en tot mijn verbazing staat het kasteel in Noord-Frankrijk.

Katie McGrath, die Lady Morgana speelt in de serie, geeft zelfs in bovenstaande video een rondleiding. Leuk voor als je benieuwd bent naar het kasteel, maar niet naar Frankrijk wilt afreizen. Het kasteel, die bij de naam Château de Pierrefonds gaat, is erg gastvrij. Elke dag geopend en voor personen jonger dan 26 is de toegang gratis. Daarboven betaal je maar 8 euro entree. Na de video wil ik nog steeds ooit het kasteel bezoeken en kan ik niet wachten om daar rond te dwalen, alsof ik even een stap in de serie zet.

 

Bron. header foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *