Films & Series

Mijn favoriete fantasy tv series aanraders

Er is iets zo heerlijks aan lekker meegenomen worden in andere werelden tijdens koud weer met een kopje thee en dekentje op de bank. Met de winterse dagen nog niet weg kan iedereen wel wat aanraders gebruiken voor goede fantasy series om te bingen. Ik deel mijn tien favoriete fantasy series met je.

Merlin (Seizoen 1 tot 5)
De naam zegt het al. De serie vindt plaats in Camelot waar we de jonge tovenaar Merlijn volgen. Merlijn moet zijn toverkrachten nog helemaal onder de knie krijgen en belandt ondertussen samen met de nog jonge prins Arthur in allerlei avonturen. Ondertussen heeft deze serie een bijzonder plekje in mijn hart door mijn bezoek aan het kasteel waar veel van de opnames zijn gemaakt. Mijn foto tour kun je hier bekijken.
Netflix: Ja

Once Upon A Time (Seizoen 1 tot 7)
Hoe zouden de bekende sprookjes in het echte leven eruit zien? Once Upon A Time laat dit op een goede manier zien. Herkenbaarheden zoals glazen muiltjes en rode appels worden heel subtiel in de serie verwerkt waardoor het een mooi detail krijgt en niet voor de hand liggend wordt. Daarnaast wordt de cast ontzettend goed gekozen. De bekende Disney prinsessen zijn vaak een menselijke versie van de tekenfilmvariant. Niet alleen de volwassen versies, maar ook de kindversies uit terugblikken lijken haast daadwerkelijke kijkjes in het verleden.
Netflix: Ja

Grimm (Seizoen 1 tot 6)
Gebaseerd op de gebroeders Grimm vertelt de serie het verhaal van detective Nick Burkhardt die op een dag de ware gezichten van de Wesen (monsters) achter de mensen kan zien. Hij komt erachter dat hij afstamt van de familie Grimm. Tijdens zijn werk komt hij veel in aanraking met de Wesen en stapt hij hun wereld in.
Netflix: Ja

Chilling Adventures of Sabrina (Seizoen 1: deel 1 + 2)
Een verfilming van de comics Sabrina, the Teenage Witch. Sabrina die samen met haar tantes Hilda en Zelda woont gaat als halfheks door het leven. Vroeger was ik groot fan van de Sabrina serie op Nickelodeon. Deze serie vind ik echter, naar mijn mening, beter door het meer duister en horrorrandje. 
Netflix: Ja

The 10th Kingdom (Seizoen 1)
De serie vertelt het verhaal van Virginia die een rustig leven heeft in New York als serveerster. Op een dag komt er een vreemd figuur die zijn ‘pratende’ hond zoekt. Na wat rare ontmoetingen vlucht Viriginia met de hond door een magisch portaal en belandt in de wereld van de sprookjes. De enige serie waar ik nooit het intro van zou skippen door het mooie nummer. Hier kun je gerust een heel weekend voor uittrekken. Ook al heeft deze serie maar één seizoen duren de afleveringen bij elkaar 7 uur. 
Netflix: Nee

Teen wolf (Seizoen 1 tot 6)
Het begint als een typische tienerserie met high school drama en eerste liefdes, maar veranderd al snel in een volwaardige serie met knap staaltje acteerwerk en een spannende verhaallijn. De jonge Scott McCall wordt op een volle maansnacht gebeten door een weerwolf er veranderd er vervolgens dan ook in een. Samen met zijn beste en sarcastische vriend Stiles stappen ze de wereld in van mythische wezens.
Netflix: Ja

Lucifer (Seizoen 1 tot 4)
De duivel die op vakantie gaat naar Los Angeles en daar een eigen bar opent. Klinkt vrij logisch toch? Niet wanneer hij terecht komt bij een moordonderzoek en vanaf dat moment de LAPD helpt bij cases. Lucifer begint een band te vormen met de vrouwelijke detective, maar niet iedereen vanuit de hemel en hel is het hier mee eens.
Netflix: Ja

Supernatural
Twee broers die de familiezaak voortzetten. Dit is echter geen restaurant of winkel maar het jagen op supernatuurlijke wezens. Niet alleen weerwolven, vampiers en geesten komen om de hoek kijken, maar engelen en demonen beginnen steeds meer aanwezig te worden in de broers hun leven.
Netflix: Nee

The Dark Crystal: Age of Resistance
Gooi the Muppets, magische wezens en een groot crystal samen en je krijgt de wereld van Thra. Op deze planeet staat een crystal die na ruil met Mother Aughra door de Skeksis wordt bewaakt. Op een dag ontdekken ze wat het crystal kan en maken hier dan ook flink misbruik van. Dit luidt tot een oorlog met de Skeksis en de bewoners van Thra.

Avatar: The Last Airbender
Water, aarde, vuur, lucht. Een animatieserie zoals Avatar kon niet aan het lijstje ontbreken en al helemaal niet omdat alle drie de seizoen aan Netflix zijn toegevoegd. Een favoriete serie tijdens mijn kinder- en tienertijd. Avatar vertelt het verhaal van een wereld waar er benders zijn die de elementen beheersen. Er is één persoon in het bijzonder die deze allemaal beheerst. Op een dag verdwijnt de nog jonge luchtbender Aang en wordt 100 jaar later wakker om erachter de komen dat de vuurnatie een oorlog is begonnen. Samen met zijn nieuwe vrienden Katara en Sokka proberen ze de balans weer terug op de wereld te brengen.
Netflix: Ja

Welke serie ga jij kijken?

*Aangezien Netflix haar aanbod regelmatig veranderd, kan het zijn dat series van deze lijst niet meer op de streamingsdienst staan. Enkele van de genoemde series zijn nog lopend en kan het ook zijn dat er ondertussen meerdere seizoenen bijgekomen zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *