Fantasy,  Inspiratie

Mijn fantasy sieraden

Wat ik zo leuk vind aan sieraden is dat ze, losstaand van je gehele outfit, een verhaal vertellen. Dat je een stukje fantasy in je hart meedraagt zelfs als je alleen even boodschappen gaat doen of op je werk bent. Fantasy is een stukje van wie wij zijn en sieraden geven ons een toegankelijke manier om dat uit te dragen. Ik laat je mijn fantasy sieraden zien.

Fantasy sieraden hoeven, naar mijn mening, niet altijd direct van merch afkomstig te zijn. Soms kan een sieraad ook een magische stijl hebben dat het je toch dat fantasy gevoel geeft of iets wat je zonder twijfel terug zou kunnen zien in een film of serie. Ik vind het altijd leuk om een mix te hebben van dit soort sieraden en merch sieraden.

Ringen

Zoals deze groene blaadjes ring. Ooit gekocht bij de H&M. Alles wat met de natuur te maken heeft, zoals bomen, bepaalde typen bloemen en bladeren associeer ik altijd met fantasy. Ik droeg deze ring trouwens in mijn introductie video, mocht je hem ‘in actie’ willen zien ;-).

Dit is een dubbele ring, extra opvallend, in de vorm van een veer. Om de één of andere reden vind ik dit ook wel iets magisch hebben. Ik denk dat ik deze bij de Primark heb gekocht ooit, maar dat weet ik niet zeker.

Een grote bronzen vlinder, echt een statement sieraad. Deze ring geeft mij altijd elven vibes. Ik denk dat deze ook bij de Primark vandaan komt.

Een enorme statement ring, maar ontzettend mooi. Ik zie dit zo een dwergenkoning(in) uit een fantasy film dragen. Ik heb deze ring bijna nooit om, maar kan voor een evenement misschien nog wel een keer van pas komen. Ooit bij de H&M gekocht.

Armband

Een open armband die je door het beweegbare metaal een beetje op maat kan buigen. De uiteindes hebben een elegante versiering, waardoor mij ook weer dat sprookjesachtige gevoel geeft. Ooit in een setje met een andere armband gekocht bij de H&M.

Kettingen en hangers

Natuurlijk kan deze onmogelijk ontbreken. Ik denk dat uit mijn fantasy (related) sieraden dit mijn trots op. The one ring. De ring past echter niet om één van mijn vingers, maar draag ik nog steeds met liefde om mijn nek. Gelukkig hoef ik er niet mee naar Mount Doom te lopen, maar is deze al wel mee naar de bios geweest tijdens alle The Hobbit delen.

Nog zo’n Lord of The Rings prachtstuk. Deze hanger kan tegelijkertijd als speld gedragen worden, net als hoe de acteurs dat op hun mantel droegen in de films.

Alweer zo’n mooi merch hanger. Dit is het hanger dat Elena van The Vampire Diaries draagt waar ze verveine in stopt zodat ze niet kan worden beïnvloed door een vampier. Ooit cadeau gehad van een vriendin en ik heb dit hangertje trots gedragen naar een fantasy evenement als Elena cosplay. Fun fact: het hangertje kan daadwerkelijk ook open.

Dit kettinkje is gebaseerd op de sleutelhanger van Emma Swann uit Once Upon A Time. Ooit gekocht bij een webshop die fantasy merch verkocht.

Deze ketting heb ik ooit op het NK westernrijden gekocht. Tegenwoordig draag ik deze ketting bij nette gelegenheden. Door de versiering en hoe de ketting is vormgegeven zie ik dit als pronkstuk bij een elven koningin.

Heb jij ook merch sieraden in je collectie of gebruik je ook ‘simpele’ sieraden als magic touch?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *