Personal,  Storytelling

Points on a silhouette

Mijn moeder zegt het ook. Ik sta open voor nieuwe ervaringen om mijn blik te verruimen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel eens iets moet ondernemen dat buiten hun comfortzone valt om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen of mentale kracht te verkrijgen. Van: zo, dat was spannend, maar ik heb dat toch even gedaan. Ik vertel je in deze post over de keer dat ik met een vriendin meeging naar balletles.

Mijn vriendin G. is vrij klassiek opgevoed. In hun huis staat een piano, haar zusje speelt klassieke instrumenten en genres. Er worden veel culturele activiteiten ondernomen en het is dan ook geen verrassing dat hun keuze van sport dan ballet is. Daarentegen ben ik het tegenovergestelde van mijn vriendin. Ik luister hardere muziek, speelde vroeger basgitaar en rij paard. Daarom vind ik onze vriendschap zo geweldig. We zijn 180 graden andere personen, waardoor de verhalen die we aan elkaar vertellen altijd anders zijn dan wat we zelf meemaken. Aan het begin van de zomer, het einde van het dansseizoen is er een neem-iemand-mee-les. En mijn vriendin vroeg mij mee. Zonder veel na te denken zei ik ja. Het leek mij wel interessant om met een les mee te doen waar ik niets vanaf wist. Eigenlijk is ballet helemaal niet zo wereldvreemd voor mij. Een week voor de bevalling ging mijn moeder nog ‘met mij’ naar jazzballet.

Balletdanseressen moeten echt hard werken, dat is praktisch een algemeen feit. Tijdens de les heb ik ondervonden hoeveel respect ik nu voor ballerina’s heb. Het was ontzettend technisch dansen, maar ik heb wel van de ervaring genoten. Gewoon meedansen op rustige muziek en proberen je lichaam de technische passen te laten uitvoeren. Doordat je zo bezig bent met de techniek en de muziek is het een hele fijne manier om je hoofd leeg te maken. Daarnaast was de groep ontzettend gastvrij en vriendelijk. Ondanks dat de groep niet op hoog niveau was heerste er ook geen concurrerende sfeer. Ik ben door deze ervaring wel anders gaan kijken naar sporten die totaal niet in mijn straatje liggen. Iets wat niet ‘je ding’ is kan nog steeds ontzettend leuk zijn.

Het is alweer twee jaar geleden dat ik meedeed met de balletles, maar wil binnenkort weer iets gaan ondernemen wat buiten mijn comfortzone valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *