Review

Structuurjunkie Planner light | Review

Om al mijn storytelling projecten een beetje in goede banen te leiden plan ik alles. Dat is zo’n beetje mijn geheim waarom ik (voorheen) naast mijn studie, en werk toch kan schrijven en af en toe video’s en andere content kan delen. Voor een echte planfreak zoals ik had ik behoefte aan een goede agenda. Et, voilà! Daar was Cynthia met haar Structuurjunkie lijn.

Alsof ze mijn gedachten had gehoord. Al eerder bracht Cynthia met Blossom Books een Structuurjunkie planner uit met wekelijkse evaluaties. Dat hoefde voor mij niet. Geef mij maar gewoon dat weekoverzicht en dan ben ik dik tevreden. Al snel daarna volgde dus inderdaad de light variant. Een papieren agenda heb ik altijd al gehad. Het is voor mij een goed gevoel om dingen op te schrijven en na afloop door te kunnen strepen. Zo, weer een taak volbracht. Ik gebruik de planner nu ongeveer drie maanden en ben er erg over te spreken. Net zoals een standaard agenda bevat het een maand- en weekoverzicht. Wat maakt deze planner anders dan de standaard agenda’s of zelfs de grote familieplanners?

Het formaat zit tussen een standaard agenda en grote familieplanner in. Zo is de planner gemakkelijk mee te nemen en heb je nog steeds een grote schrijfruimte.

Het begint met een kalender voor de komende jaren en een maandoverzicht.

De invulbare weken. Verschrikkelijk met die schoolagenda’s, wanneer je een nieuwe kocht en een week moest vertrouwen op jouw eigen brein (of telefoon) omdat er een week miste. Nu kan je de planner aanschaffen wanneer je wil en als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, bespaar je weer een paar bladzijdes. Efficiënt en duurzaam.

Achterin zit een klein boekje. Handig om in je tas te gooien wanneer de planner niet meegaat, maar je toch iets moet noteren.

Extra detail. Twee leeslinten. Voor als je bijvoorbeeld snel wil schakelen tussen twee weken of een andere pagina.

Al met al een zeer prettige agenda die ook er zeker voor zorgt dat ik veel pro-actiever ben geworden. Zelf hoefde de bulletpoint pagina’s achterin voor mij niet. Ik weet dat het een hele hype is en er nu heel veel van dat soort boekjes op de markt zijn, maar voor mij heeft het geen functie. Wel vind ik de paar lijnpagina’s wel prettig. Ik maak hier lijstjes die altijd wel relevant zijn zodat ik ze niet elke week hoef te herhalen. Ik heb de planner in okergeel, maar deze variant is tevens in poederroze verkrijgbaar. Zelf droom ik nog van een mooie donkergroene variant zodat ik volgend jaar met een ander favoriet kleurtje kan werken.

De planner is via Bol.com te bestellen en is €19,99.

Edit: na publicatie van dit artikel, dat al eerder geschreven was, kwam ik erachter dat er een 2019/2020 planner in het donkergroen wordt uitgebracht. Deze vrouw heeft opnieuw mijn gedachten gelezen. Wel jammer van de niet invulbare weken. Hopen dat ik mijn okergeel optijd kan opmaken om de donkergroene nog te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *