My Environment,  Personal

One More Light

”Er gaan elke dag duizenden mensen dood, maar als het een beroemdheid is dan is het natuurlijk nieuws.” Een week geleden was ik het erg met een vriendin van mij eens. Vaak deden dit soort berichten mij ook niet veel. Het is altijd naar als iemand deze aardbol verlaat, wie het dan ook is. Nu kwam ik donderdagavond thuis en kreeg ik een paar appjes binnen. ”Chester Bennington is dood.”

Vol ongeloof. De telefoon gepakt. Meerdere mensen een berichtje gestuurd en zelfs gebeld. Binnen enkele minuten stroomden media vol met nieuwsberichten.
”Chester Bennington, zanger Linkin Park, beroofd zich van zijn eigen leven.” De omstandigheden van zijn dood is wat het meest schokkend is voor iedereen. Het was wel algemeen bekend dat het leven van de zanger niet altijd over roosjes ging. Zeker als ik vaak goed naar de teksten luisterde; heftig, maar vooral rauw en menselijk. Een persoon die ik maar twee keer live heb gezien en verder alleen ken van de muziek. Toch ben ik er sindsdien stil van.

Ik werd vanochtend wakker en hij was één van mijn eerste gedachtes. Ik besloot om voor het eerst sinds de gebeurtenis naar de muziek te luisteren. Ik begon met One More Light dat Chester zo kwetsbaar zong. Er vielen geen tranen, maar het voelde anders. Als een gemis. Nummer na nummer kon ik alleen maar mijn hoofd schudden. Ik realiseerde mij dat omdat deze man niet meer op aarde was, hoeveel impact hij op mij en meerdere had. Zoals velen ben ik met ze opgegroeid en stond ik als klein meisje al in mijn slaapkamer te rocken op hun nummers. Album, na album. Mijn respect voor deze band bleef maar groeien voor hun muzikale ontwikkeling.

Het was precies een maand geleden dat mijn vriendinnetje en ik ze hebben mogen aanschouwen in de Ziggo Dome in Amsterdam. Hier speelde ze een absolute wereldshow en hebben alle bandleden hun complete ziel in die avond gestopt. Ik heb heel veel respect voor Chester. Ondanks alle moeilijkheden in zijn leven gooide hij dit alles in de muziek en was hij ongelofelijk open over zijn hart en zijn hoofd. Het doet pijn dat hij met zoiets simpels als alleen het gebruiken van zijn stem mensen over de hele wereld heeft geholpen van een lot waarvan hij zichzelf mee heeft bezegeld.

Mijn naam is Lynn en ik hoop dat Chester zijn rust zal vinden.

Xx Lynn

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *